مقالات

علت خرابی باتری موبایل

Cause-of-mobile-battery-failure-min

علت خرابی باتری موبایل

به طور کل عوامل زیادی وجود دارند که در خرابی باتری موبایل تاثیرگذار هستند. همانطور که می‌دانید باتری موبایل یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین بخشی گوشی به حساب می‌آید. در واقع اغلب افراد با مشکل ضعیف شدن عمر باتری مواجه می‌شوند.

ما در این مقاله قصد داریم به علت خرابی باتری موبایل بپردازیم، لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. البته بهتر است بدانید که خرابی باتری موبایل امری طبیعی بوده و چون باتری‌ها ماهیت مصرفی دارند، به طور تقریب دارای طول عمر مشخصی هستند و بعد از مدتی بایستی آن‌ها را با باتری جدید تعویض نمود.

علت خرابی باتری موبایل

لازم به ذکر است که ظرفیت گوشی پس از گذشت هر یک سال 10 الی 15 درصد کاهش می‌یابد. در واقع مراقبت از گوشی هم تاثیر بسیار زیادی دارد و افراد می‌توانند با به کارگیری صحیح و درست از باتری موبایل خود این عدد را کاهش دهند. در متن زیر به برخی از مواردی که باعث خرابی باتری موبایل می‌شوند، می‌پردازیم:

• زیاد در شارژ ماندن موبایل
• استفاده از شارژرهای متفرقه، تقلبی و فیک
• استفاده از قاب‌های نامناسب
• استفاده زیاد از پاوربانک
• آب‌خوردگی و خرابی سوکت گوشی
• نصب برنامه‌های مخرب در گوشی
• استفاده نابه‌جا از فندکی ماشین
• خرابی آی ‌سی شارژ
• شارژ کردن باتری، زمانی که هنوز شارژ کافی دارد
• اجازه دادن برای خالی شدن کامل باتری
• وارد شدن ضربه فیزیکی به باتری
• و …

چرا قرار دادن گوشی در شارژ طولانی مدت (شب تا صبح) کار درستی نیست؟

اگر شما هم عادت دارید که گوشی خود را به طور مداوم به شارژ بزنید و در همان حین از گوشی استفاده کنید، لطفا به موارد زیر دقت نمایید:
لازم است بدانید که باتری‌های لیتیوم یونی و پلیمری برای گوشی‌های هوشمند نیز استفاده می‌شوند و همچنین در صورت قرار گرفتن در معرض حرارت زیاد حتما به موبایل آسیب وارد می‌کنند؛ بنابراین داغ شدن آن کار صحیحی نخواهد بود. توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید موبایل خود را به شارژ وصل کنید از بهترین روش شارژ باتری گوشی و مناسب‌ترین زمان استفاده نمایید. حتما سعی کنید پیش از این که شارژ باتری موبایل‌تان به 30 درصد رسید آن را به شارژ وصل کرده و پیش از 100 درصد آن را خارج کنید.

چگونه بفهمیم که باتری موبایل خراب است؟

در متن زیر به بعضی از علائم خرابی باتری موبایل می‌پردازیم:
کاهش ظرفیت باتری: همانطور که می‌دانید باتری‌های گوشی نیز دارای ظرفیت و طول عمر می‌باشند که پس از مدتی به دلیل استفاده زیاد، مقداری از ظرفیت خود را از دست می‌دهند و ذخیره شارژ در آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.
خاموش شدن ناگهانی دستگاه: هنگامی که دستگاه گوشی شما به طور ناگهانی خاموش می‌شود، ممکن است به علت خرابی باتری موبایل ‌باشد.

تورم باتری: بهتر است بدانید که در بعضی موارد باتری موبایل به علت خرابی در سلول‌های الکتریکی، امکان دارد باد کند و در پایان موجب خرابی در دستگاه شود.

شارژ نشدن باتری: زمانی که باتری گوشی شارژ نشود، این امکان وجود دارد که به علت خرابی در سلول‌های الکتریکی، خرابی در پورت شارژر یا مشکلاتی دیگر در شارژر باشد.

گرم شدن بیش از اندازه دستگاه: اگر دستگاه شما بیش از حد گرم می‌شود، ممکن است به علت خرابی در باتری باشد که سبب زیاد شدن دمای دستگاه می‌شود.

درصد باتری ناپایدار: در واقع درصد باتری نمایش داده شده در نوار وضعیت موبایل شما امکان دارد به طور ناپیوسته تغییر نماید یا به طور غیر منطقی کاهش پیدا کند.

پفک باتری: اگر باتری آسیب دیده باشد، امکان دارد به حالت پفک شود یا ظاهر خارجی آن نیز تغییر کند.

پیام‌های خطای باتری: در بعضی از مواقع ممکن است دستگاه شما پیام‌های خطای مربوط به باتری نمایش دهد.
اگر شما به هر کدام از این علائمی که در متن فوق اشاره شد، روبه رو شدید بهتر است باتری موبایل خود را عوض نمایید.

روش‌های افزایش عمر باتری موبایل چیست.؟

در متن زیر به برخی از راه و روش‌هایی که باعث افزایش عمر باتری گوشی می‌شوند می‌پردازیم، لطفا به موارد زیر دقت کنید:

1. فعال کردن حالت پرواز در زمان شارژ

2. تنظیم زمان مدت شارژ گوشی

3. عدم استفاده از اینترنت در زمان شارژ

4. کم کردن نور صفحه گوشی

5. خنک نگه داشتن همیشگی موبایل

6. استفاده از شارژر اصلی موبایل

7. عدم به کارگیری از گوشی در حین شارژ

8. غیر فعال کردن قابلیت Auto-Brightness

9. کاهش زمان قفل گوشی

10. استفاده نکردن از بازی‌های سنگین و پرحجم

11. نگهداشتن شارژ گوشی بین 30 الی 80 درصد

12. فعال کردن قابلیت Power Saving

13. خاموش کردن وای‌فای، بلوتوث و جی‌پی‌اس

14. محدود کردن تعداد برنامه‌های در حال اجرا

15. استفاده از حالت صرفه‌جویی در مصرف باتری

توجه داشته باشید که به کارگیری از شارژر اصلی بهترین کاری است که می‌توانید برای موبایل خود انجام دهید. در حقیقت استفاده صحیح از گوشی و به موقع شارژ کردن باتری گوشی در افزایش طول عمر باتری گوشی بسیار تاثیرگذار می‌باشد. در کل سعی کنید که اجازه ندهید که شارژر گوشی زیر 15 درصد بماند.

برنامه‌های تست سلامت باتری موبایل

به طور کل روش‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید با آن‌ها از سالم بودن باتری موبایل‌تان اطمینان حاصل فرمایید. در واقع یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین روش‌ها بررسی شارژر باتری موبایل می‌باشد. زمانی که موبایل شما خیلی زود شارژ خالی می‌نماید، به شما می‌خواهد بفهماند که باتری در حال خراب شدن است و سالم نمی‌باشد.

همچنین می‌توان به موارد دیگری مانند تغییر ظاهری باتری موبایل، خاموش شدن یهویی و داغ شدن زیاد و … اشاره کرد. در متن زیر به برخی از برنامه‌های تست سلامت باتری موبایل نیز اشاره می‌کنیم:

• AccuBattery

• GSam Battery Monitor

• Clean Master

جلوگیری از خرابی باتری موبایل

با به کارگیری درست از موبایل‌ها می‌توانید به افزایش عمر باتری گوشی کمک نمایید. با رعایت نکاتی که در متن زیر بیان می‌کنیم می‌توانید از خرابی باتری موبایل خود پیشگیری و جلوگیری کنید.

• سعی کنید همیشه از شارژر اصلی گوشی خود یا شارژر سازگار با موبایل خود استفاده نمایید. به عبارت دیگر یعنی استفاده از ولتاژ و شدت جریان متناسب با موبایل.

• از زیاد شارژ کردن موبایل خود دوری کنید. یکی از ساده‌ترین راه‌ها زمان مناسب شارژ است. به طوری که اجازه ندهید شارژ باتری موبایل به حداقل برسد یا از شارژ خیلی کم خاموش شود.

• هنگام شارژ از موبایل خود استفاده نکنید. سعی کنید هنگام شارژ شدن گوشی از آن استفاده نکنید و تا جایی که امکان دارد برنامه‌هایی که موجب مصرف باتری و شارژ بیشتر می‌شوند را ببندید.

سخن پایانی

ما در این مقاله سعی کردیم به علت خرابی باتری موبایل بپرداریم. همانطور که متوجه شدید خرابی باتری موبایل دلایل زیادی دارد که برخی از این عوامل قابل پیشگیری هستند، همانند مراقبت‌هایی که می‌توان از باتری و موبایل داشت و اما در برخی از موارد خراب شدن باتری مربوط به عمر مفید آن است.

توجه داشته باشید که در هر دو صورت اگر باتری خراب در همان موقع عوض شود؛ آسیبی به گوشی نخواهد رسید. شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت‌های تعمیرات تخصصی موبایل، تعمیرات حرفه ای موبایل، تعمیرات موبایل پونک، هزینه تعمیرات موبایل، تعمیرات موبایل با ضمانت و تعمیرات با گارانتی از همین سایت اقدام فرمایید. از این رو از شما تشکر می‌کنیم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *