NFC چیست؟ کاربردهای ان اف سی در موبایل
همانطور که اطلاع دارید یکی از قابلیتهای وسایل اندرویدی، پشتیبانی از تکنولوژی NFC میباشد. در حقیقت ارتباط سریعتر بین گوشیهای همراه و پرداخت الکترونیکی پول، فقط بخشی از قابلیتهای NFC است. در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم که NFC چیست و کاربردهای ان اف سی در موبایل را مورد بررسی قرار دهیم. لطفا تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
به طور کل NFC مخفف عبارت Near Field communication میباشد که در زبان فارسی از آن با عنوان (ارتباط حوزه نزدیک) نیز یاد میگردد. در واقع همانطور که از نامش مشخص است، ان اف سی یک ارتباط کوتاه برد است که به گوشیها، تبلتها، لپتاپها و … اجازه میدهد تا به سادگی دادهها را با بقیه دستگاههای مجهز به NFC به اشتراک بگذارند. برای این عمل حداقل بایستی یک دستگاه نقش فرستنده و دیگری نقش گیرنده را ایفا نماید.
البته دستگاههای فعال نیز توانایی ارسال و دریافت دادهها را دارند و میتوانند با همدیگر و همینطور بقیه دستگاههای غیرفعال ارتباط برقرار کنند. امروزه موبایلهای هوشمند رایجترین شکل دستگاه NFC فعال میباشند، به طوری که کارتخوانهای حمل و نقل عمومی و همینطور پایانههای پرداخت لمسی نیز نمونههای بسیار خوبی از این فناوری هستند. تمام تلفنهای هوشمند امروزیِ مجهز به NFC، محدود به ارتباطات در حد 4 سانتیمتر هستند.
به همین علت اگر از Apple Pay یا Samsung Payاستفاده میکنید، بایستی گوشی خود را به کارتخوان نزدیک نمایید. در واقع اغلب کاربران شعاع کوچک NFC را یک مزیت امنیتی بزرگی میدانند و این بزرگترین علتی است که NFC را به عنوان یک جایگزین امن برای کارتهای اعتباری به حساب میآورند. در این صورت این فناوری میتواند بیشتر از پرداخت هزینه خرید یک قهوه نیز به کارگرفته شود و کاربردهای زیادی مانند انتقال عکسها، فیلمها و همینطور اطلاعات تماس بین دو دستگاه مجهز به NFC را ارائه دهد.
کاربردهای ان اف سی در موبایل چیست؟
در متن زیر به برخی از کاربردهای NFC اشاره خواهیم کرد:
• انتقال اطلاعات: با منتشر شدن اندروید 4 در سال 2011، قابلیت اندروید Beam ارائه شد. در واقع این مشخصه ارسال اطلاعات توسط NFC را امکانپذیر نمود و برای بهرهگیری از این مشخصه، پنل پشتی هردو گوشی بایستی بر روی همدیگر قرار میگرفت. چند سال پیش اندروید Beam کاملا کنار گذاشته شد و گوگل قابلیت Nearby Share را جایگزین آن نمود که جهت انتقال فایل از بلوتوث و فناوری Wi-fi Direct به کار میرود.
• پرداختهای موبایلی: سرویسهای نظیر Google pay، Samsung pay و Apple pay همگی از چیپ NFC موجود در موبایل جهت پرداخت موبایلی استفاده مینمایند. در اغلب کشورها، بیشتر کارتهای اعتباری دارای تگ NFC میباشند و در کل تنها با نزدیک نمودن گوشی یا کارت به دستگاه کارتخوان، مبلغ تعیین شده از حساب کاربر کم میشود.
• اتصال سریع: تعداد زیادی از اسپیکرها و هدفونهای بیسیم برای این که بتوانند با سرعت بسیار زیاد به گوشی شما متصل شوند، از فناوری NFC استفاده میکنند. بعضی از دوربینها هم اول با NFC فرآیند اولیهی اتصال را انجام میدهند و بعد ارتباط Wi-Fi Direct را جهت انتقال عکس و فیلم برقرار میکنند.
• گیمینگ: نینتندو از NFC برای متصل شدن اسباب بازیهای فیزیکی به بازیهای ویدئویی استفاده میکند. به طور مشخص بایستی به اسباب بازیهای سری Amiibo اشاره کرد که از چیپ NFC استفاده میکنند و چنانچه آنها را نزدیک نیتندو سوییچ یا 3DS کنید، در بازی مورد نظر کاراکترهای جدید، مرحلههای تازه یا آیتمهای گوناگون عرضه میشوند.
• باز و بسته کردن درها: به طور مثال BMW حاوی کلیدهای مجهز به NFC میباشد و یا برای ورود و دسترسی فیزیکی به اتاقها در ادارهها و دانشگاهها نیز میتوان از NFC موبایل استفاده کرد و با نزدیک کردن موبایل هوشمند با محل مورد نظر در را باز کرد.
• دانلود اطلاعات: شرکتهای تبلیغاتی و بازرگانی از چیپهای NFC برای فروش کالا و محصولات خود استفاده میکنند که از کد QR به مراتب سادهتر میباشد.
• شارژ گوشی: زمانی که گوشی شما از فناوری شارژ بیسیم NFC پشتیبانی میکند و یک شارژر بیسیم مجهز به این قابلیت نیز دارید، میتوانید با استفاده از NFC موبایل خود را بیسیم شارژ کنید.
• سایر موارد: چاپ مستقیم با استفاده از گوشی، تبلت و پرینترهای مجهز به NFC و انتقال چند رسانه از گوشی به تلویزیونهای مجهز NFC از سایر کاربردهای ان اف سی در موبایل محسوب می شود.
تگ ان اف سی چیست؟
دستگاههای غیرفعال NFC دارای برچسبها و سایر فرستندههای کوچک میباشند که میتوانند بدون احتیاج به منبع تغذیه، اطلاعات را به بقیه دستگاههای NFC ارسال نمایند. تگهای NFC نمیتوانند اطلاعات ارسال شده از منبعهای دیگر را پردازش نمایند و یا به سایر تگهای غیرفعال وصل شوند. این برچسبها نیاز به قدرت منبع انرژی ندارند و میتوانند با اپلیکیشنهایی مانند Tasker برنامهریزی شوند تا در زمان اسکن، کارهای خاصی را انجام دهند. به طور مثال شما میتوانید یک نمونه از این برچسبها را بر روی میزتان بچسبانید تا در زمان اسکن آن موبایل شما در حالت بیصدا یا ویبره قرار گیرد.
چطور NFC موبایل را فعال کنیم؟
اغلب گوشیهای هوشمند امروزی در نوار اعلانات دارای گزینه خاموش و روشن کردن NFC میباشند و شما عزیزان میتوانید با پایین کشیدن انگشت خود در صفحه اصلی به این قسمت دسترسی داشته باشید. با این حال، گزینه NFCبه طور معمول در قسمت تنظیمات شبکه و موبایل موجود میباشد و میتوانید با رفتن به این قسمت آن را فعال یا غیرفعال نمایید.
تفاوت NFC با بلوتوث چیست؟
بلوتوث و NFC با این که هر دو به صورت بدون سیم هستند، توسط امواج الکترومغناطیسی کار میکنند، اما سرعت انتقال دیتا در بلوتوث بیشتر است و توان مصرفی NFC بسیار کمتر از بلوثوت میباشد. بلوتوث جهت انتقال دیتا نیاز به هماهنگی و جفت سازی دارد؛ اما NFC بدون نیاز به سینک شدن دیتا را میفرستد. برد بلوتوث حدود 15 متر؛ اما برد NFC نهایتا زیر 15 سانتیمتر میباشد.
دستگاه خواننده چیست؟
گجتهایی که از چیپ NFC بهره میبرند؛ جهت خواندن دادههای مرتبط با این فناوری استفاده میشوند. این دستگاهها از باتری خود برای ایجاد یک میدان الکترومغناطیسی استفاده میکند تا هر تگی که نزدیک آن شود؛ انرژی لازم را داشته باشد.
NFC را چطور در گوشی آیفون فعال و غیرفعال کنیم؟
در گوشیهای آیفون این مشخصه همیشه فعال میباشد و امکان غیرفعال کردن آن وجود ندارد. البته با توجه به مصرف انرژی بسیار کم این مشخصه، فعال بودن آن تاثیری بر باتری نخواهد داشت.
NFC را چطور در گوشی اندرویدی فعال یا غیرفعال کنیم؟
به بخش تنظیمات بروید و وارد بخشهای Connected Devices یا Network شوید تا بتوانید گزینهی NFC را پیدا کنید. البته میتوانید عبارت NFC را در قسمت جستوجوی منوی تنظیمات سرچ کنید.
سخن پایانی
همانطور که در متون فوق بیان شد، فناوریNFC یک راه ارتباطی بسیار مطمئن و سریع را برای انواع محصولات الکترونیکی فراهم مینماید که امروزه در زندگی ما بسیار پرکاربرد هستند. بهتر است بدانید که کارت هوشمند NFC کل ویژگیهای NFC را یکپارچه میکند؛ فاصله ارتباطی کمتر از 10 سانتیمتر و فرکانس کاری 13.56 مگاهرتز را عرضه میدهد.
در این مقاله سعی کردیم به NFC چیست و کاربردهای ان اف سی در موبایل بپردازیم؛ از این رو از شما تشکر میکنیم که تا انتهای این مقاله همراه بودید. در صورت هر گونه مشکل و نیاز به توضیحات بیشتر میتوانید با کارشناسان شهر تعمیرات در ارتباط باشید. برای خرید قطعات موبایل و تعمیرات موبایل و تعمیر تبلت از تمامی برندها و حتی آموزش تعمیرات موبایل به راحتی چند کلیک می توانید سفارش خود را ثبت نمایید.